آشنایی با مفهوم و روش های امروزه برندینگ

برندینگ یا برندسازی (Branding) به کلیه فعالیت های گفته می شود که یک شخص یا کسب و کار جهت مطرح کردن خود در بین مشتریان یا مخاطبین انجام می دهد تا خود را به عنوان نمونه برتر ثابت کند مثل ارزش پیشنهادی برند، مزیت رقابتی، خدمات و محصولات منحصر به فرد و غیره. این شیوه بازاریابی به 7 روش اصلی و رایج تقسیم بندی می شود که در این مطلب به آنها اشاره کرده ایم.
Telegram
WhatsApp
Email
Print

آنچه در این مقاله میخوانید

مفهوم برندینگ

مفهوم برندینگ
برندینگ
(Branding) یک نوع شیوه بازاریابی است که به کمک آن، مشتریان می توانند محصولات یا خدمات شما را از سایرین تشخیص دهند، مثلا در این شیوه از مؤلفه هایی مثل لوگو، بیانیه مأموریت و طراحی استفاده می شود که در هر نوع بازاریابی ثابت هستند.
برخلاف گذشته که کسب و کارهای مختلف و شرکت های گوناگون برندینگ را فقط در چسباندن نام و نشان تجاری بر روی محصولات و خدمات می دیدند، امروزه بسیار فراتر رفته و به همین دلیل برندینگ اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است.
برندینگ نه تنها اثر ماندگاری روی ذهن و خاطر مشتریان می گذارد بلکه به آنها کمک می کند تا دقیقا بدانند چه انتظاری از شرکت، کسب و کار و یا حتی خود شما باید داشته باشند، اهداف و ارزش پیشنهادی برند شما چیست و چه مزایای رقابتی می توانید ارائه کنید که سایر رقبای شما نمی توانند.

انواع روش های برندینگ

از بین انواع روش های مختلف برندسازی موارد زیر از همه مهمتر و رایج تر هستند:

1- برندسازی شخصی (Personal Branding):

برندسازی فقط مربوط به کسب و کار و شرکت ها نمی شود. حتی اشخاص هم می توانند خودشان را برند کنند. این شیوه را سلبریتی ها، سیاستمداران، رهبران فکری و ورزشکاران و افراد مشابه آنها انجام می دهند. تا به بهترین شکل برند شخصی خود را در بین جوامع داخلی و خارجی مطرح سازند.

2- برندسازی محصول (Product Branding):

یکی از محبوب ترین انواع برندسازی، برندسازی محصول است که همه ما تا حد زیادی با آن آشنا هستیم. در این شیوه تلاش می شود تا هر محصول به کمک نمادها یا طراحی های خاص از سایر محصولات و رقبا به خوبی متمایز شود. تا با نگاه به آن، در ذهن مشتری برند شما تداعی شود و تاثیر خود را در بازاریابی محصول بگذارد.

3- برندسازی شرکتی (Corporate Branding):

برندسازی شرکتی هدف اصلی و فلسفه کاری هر کسب و کاری می باشد. که قصد دارد خود را در بین کارمندان و سایر شرکت ها و مشتریان حوزه فعالیت خود مطرح سازد. در این روش، مأموریت و هدف، هویت و ارزش های اصلی شرکت در هر یک از مراحل تماس با مشتری نمایش داده می شود که این مشتریان شامل مشتریان احتمالی، کنونی و قبلی می شوند.

4- برندسازی خدمات (Service Branding):

در برندسازی خدمات از نیاز مشتریان استفاده می گردد. کسب و کارهایی از این نوع برندینگ استفاده می کنند. که قصد دارند خدمات در سطح استاندارد جهانی به مشتریان خود عرضه کنند. لذا از خدمات بسیار با کیفیت خود استفاده می کنند. تا به مشتریان ثابت کنند برندشان بهتر از سایر رقبا بوده و برای مشتریان خود ارزش قائل هستند. مثلا برندی به ارائه خدمات ارسال رایگان در جهان معروف باشد. اینگونه ساختن هویت برند خود بهترین بازرایابی محسوب می شود.

5- برندسازی مشترک یا برندسازی مشارکتی (Co-Branding):

در برندسازی مشترک چندین شرکت با همکاری هم شروع به کار می کنند. که باعث می شود هر کدام از اعتبار دیگری استفاده کنند. در این نوع شیوه همکاری ممکن است یکی از کسب و کارها بیشتر از دیگری پیشرفت کند و آگاه سازی برند موفق تری داشته باشد و یا برای هر دو چنین اتفاقی بیفتد. یا در نتیجه این نوع همکاری، به بازارها و مخاطبین جدیدی دسترسی پیدا کنند.

6- برندسازی آنلاین (Online Branding):

برندینگ آنلاین به برندسازی اینترنتی هم معروف است. که به کسب و کارهای مختلف کمک می کند تا خودشان را در بازار آنلاین مخاطبین مطرح و اقدام به بازاریابی کنند. از جمله ابزار و روش هایی که در این نوع شیوه استفاده می شود می توان به راه اندازی وب سایت، فعالیت در پلتفرم های شبکه های اجتماعی، وبلاگ ها و سایر بسترهای آنلاین اشاره کرد.

7- برندسازی بدون برند (No-Brand Branding):

به این نوع برندینگ، مینیمالیستی هم گفته می شود. این برندها اغلب، برندهای عمومی هستند که بدون هیچ تبلیغات، طراحی یا فعالیت خاصی، اجازه می دهند تا محصولات به تنهایی خودشان را نزد مشتریان محبوب کنند. مثلا برندهایی که بسته بندی محصولات آنها طراحی و دیزاین پیچیده ای ندارد، رنگ بندی و جنبه زیبایی خاصی برای آن در نظر گرفته نشده و به طور کلی همه چیز ساده در نظر گرفته شده، در این دسته قرار می گیرند.

جمع بندی مطالب

برندینگ یک نوع شیوه بازاریابی است که باعث شناخته شدن یک کسب و کار یا شرکت با محصول یا خدمات خاصی می شود که این می تواند در مورد اشخاص نیز صدق کند. با برندسازی می توانید خود را در بین مشتریان و بازار هدف مطرح کنید، ارزش برند را افزایش دهید، مشتریان جدید کسب کنید، میزان رضایت کارکنان را افزایش دهید، اعتمادسازی در مشتریان انجام داده و پشتوانه بسیار خوبی برای تبلیغات برند خود بسازید.
انواع مختلفی از برندینگ وجود دارند که ما به 7 نوع تأیید شده و بسیار رایج آنها اشاره کردیم اما اینکه کدام استراتژی برای شما مناسبتر باشد و یا کدام یک را باید انتخاب کنید بستگی به:

  • هویت برند
  • اهداف برند
  • مخاطب برند
  • صنعت حیطه فعالیت
  • ارزش پیشنهادی برند
    و سایر عواملی دارد که با مشخص کردن و ارزیابی آنها می توان بهترین گزینه را انتخاب کرد.
هویت برند، ارزش برند، Branding،Marketing،بازاریابی

برندینگ انواع مختلفی دارد و باید با توجه به فاکتورهای مختلف ارزیابی کنید کدام شیوه برای شما کاربردی است.

منابع

  1. https://www.business2community.com/branding/7-types-of-branding-strategies-and-how-to-select-one-examples-02316182
  2. https://justcreative.com/2020/05/23/Branding

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *